Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Crea el teu propi logotip en 7 passos

La majoria de nosaltres tenim a la ment logotips de marques com Coca Cola, Nike o Apple. Sabem què els fa tan especials? Un logotip d’aquestes característiques és únic ia més és capaç de transmetre els valors d’una marca i enregistrar-se a la nostra memòria. Per a qualsevol dissenyador gràfic, el disseny d’un logotip és segurament el repte més difícil i alhora més motivador. Tot seguit, repassem els 7 passos més habituals del procés creatiu d’un logotip.

Investiga

Abans de començar a desenvolupar una identitat corporativa, cal aprendre el màxim de la marca. Per això haurem d’estudiar la seva història i captar tots els valors essencials de la marca. Després d’aquesta completa anàlisi podrem perfilar un briefing definitiu.

Paraules clau

Després d’assimilar tots els coneixements obtinguts a la investigació, arriba el moment de descompondre’l en forma de paraules clau, realitzant una llista de keywords relacionades amb el sector de la marca.

Buscar imatges

Ja sabem que una imatge val més que mil paraules, així que cal crear una carpeta per anar afegint imatges relacionades amb el sector. Aquesta cerca d’elements clau ens servirà de font d’inspiració.

Analitza competència

Per empatitzar amb la marca és molt important l’anàlisi de la competència: colors, tipografies i adaptació del logotip a altres formats. Gràcies a aquest procés descobrirem oportunitats per diferenciar-nos de la competència i tindrem una bona praxi per encaixar bé al sector.

Crea esbossos

Arribat aquest punt ens toca agafar la tauleta o llapis i paper i dibuixar totes les idees que ens arribin a la nostra ment sense cap limitació. No han de ser dibuixos perfectes sinó més aviat traços ràpids d’idees. Dibuixar ens estimula la ment i fa fluir la nostra creativitat.

Sense presses

En els projectes de creació de marca, les presses no són bones conselleres. És més que recomanable allargar el procés durant un parell de setmanes alternant amb altres feines. Descansar i desconnectar també ajuda que la nostra ment respiri. En tornar sobre els dissenys plantejats tindrem una visió molt més objectiva.

Posada en escena

En el desenvolupament d’una identitat corporativa és essencial plasmar el logotip sobre peces “reals”. Per això, els mockups són un recurs ideal amb el qual podrem lluir les nostres propostes i comprovar-ne l’aplicació a diferents formats.

Si teniu la necessitat de crear el vostre propi logotip, esperem que aquests 7 passos del procés creatiu us ho posin una mica més fàcil…i si no apareix la feliç inspiració, a Navick ens inspirem per a vosaltres.