Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Com saber si una idea és bona?

Tots els creatius que treballem en l’àmbit del disseny gràfic, la publicitat, el disseny web o el marketing digital ens preguntem constantment: Vaig bé? La meva idea és bona? La resposta a aquestes preguntes no acostuma a ser fàcil, més aviat ens resulta impossible. Realment fins que una idea no està implementada ni la intuïció més divina ni l’opinió del millor expert t’asseguren que la teva idea funcionarà. A continuació us donem algunes pistes, com a adjectiu, per reconèixer una bona idea.

Briefing

Si la teva idea no respecta el briefing, és millor descarta-la. Encara que et faci mal fer-ho, el més important és que la teva idea compleixi amb l’objectiu que t’ha definit el client, que respectis el look & feel de la marca i que dirigeixis el missatge al públic objectiu que t’han determinat…en definitiva, que hagis tingut en compte totes les recomanacions i les necessitats que t’ha transmès el client. La teva idea ha d’estar al servei de l’objectiu del teu client.

Concreta

Si la teva idea no se centra en un missatge concret, no s’entendrà. Comunica un sol missatge (no dos, ni tres, ni quatre) perquè sense una proposta concreta, la teva idea es ramificarà i no avançarà. Tingues clar que, si la teva idea no comunica un missatge únic i concret, has de descartar-la.

Original

Tots venem alguna cosa…és així i si volem que algú pagui per això, cal reconèixer de seguida un benefici. El teu públic ha de percebre que valdrà la pena desemborsar els diners per un tema concret. Una idea que no transmet cap benefici no és una bona idea.

Senzilla

Si una idea és complicada, només la comprendràs tu. Si necessites explicar-la, descarta-la, no és una bona idea. Les bones idees s’expliquen per si mateixes i no necessiten manual d’instruccions. Una bona idea l’ha d’entendre tothom que pertanyi al públic objectiu que et marca el brífing. En el disseny gràfic, la publicitat, el disseny web o el màrqueting digital la frase “menys és més” és un mantra que has de repetir incessantment.

Contagiosa

Les bones idees sempre s’encomanen, van de boca en boca. Si quan expliques la teva idea, la reacció de la gent inclou silencis incòmodes o mirades inexpressives, la teva idea no és bona. Les bones idees inspiren, desperten, descol·loquen… ho reconeixeràs de seguida.

Emocional

Els éssers humans som éssers emocionals i les emocions condicionen les nostres decisions. Per això si veus que la teva idea provoca un somriure o una ganyota de sorpresa, la teva idea funcionarà. Si no hi ha cap reacció, descarta-la.

Beneficiosa

Tots venem alguna cosa…és així i si volem que algú pagui per això , cal reconèixer de seguida un benefici. El teu públic ha de percebre que valdrà la pena desemborsar els diners per un tema concret. Una idea que no transmet cap benefici no és una bona idea.

La propera vegada que vulguis avaluar la teva idea, recorda aquests set punts que segur que  t’ajudaran a reconèixer una bona idea. I si no ho veus gaire clar, a Navick estarem encantats d’ajudar-te. Molta sort i fins aviat!